متن کامل خطبه های نماز جمعه شهر قیدار 11/07/99
متن کامل خطبه های نماز جمعه شهر قیدار 11/07/99
به امامت امام جمعه محترم شهر قیدار حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا موسوی
سخن در خطبه متقین در مورد رابطه متقین با قرآن کریم بود در خطبه های گذشته به چگونگی تلاوت قرآن متقین اشاره کردیم و در این خطبه به چگونگی تاثیر قرآن بر جان اهل تقوا اشاره می کنیم که حضرت امیر المومنین علیه السلام می فرمایند : «فَإِذَا مَرُّوا بِآيَةٍ فِيهَا تَشْوِيقٌ رَكَنُوا إِلَيْهَا طَمَعاً وَ تَطَلَّعَتْ نُفُوسُهُمْ إِلَيْهَا شَوْقاً وَ ظَنُّوا أَنَّهَا نُصْبَ أَعْيُنِهِمْ وَ إِذَا مَرُّوا بِآيَةٍ فِيهَا تَخْوِيفٌ أَصْغَوْا إِلَيْهَا مَسَامِعَ قُلُوبِهِمْ وَ ظَنُّوا أَنَّ زَفِيرَ جَهَنَّمَ وَ شَهِيقَهَا فِي أُصُولِ آذَانِهِمْ». هر گاه به آيه اى برسند كه در آن تشويق باشد با علاقه فراوان به آن روى آورند و روح و جانشان با شوق بسيار در آن خيره شود، و آن را همواره نَصب العين خود مى سازند، و هر گاه به آيه اى برخورد كنند كه در آن بيم باشد، گوش هاى دل خويشتن را براى شنيدن آن باز مى كنند و صداى ناله و به هم خوردن زبانه هاى آتش با آن وضع مهيبش در درون گوششان طنين انداز است.
حالت اهل تقوا با تدبر در آیات وعد و وعید ، به صورت دائم در تغییر است. امّا وقتی انسان قرآن را بدون تدبّر بخواند، در مقابل آیات قرآن حالتی یکسان و یکنواخت خواهد داشت. تلاوت آیات عذاب و عقاب و آیات مربوط به بهشت و رحمت خدا، برای او هیچ تفاوتی ندارد.
روایات متعدّدی داریم که ائمّه علیهم السّلام افراد مختلفی را از تلاوت های سریع برحذر داشته اند. على بن أبى حمزه می گويد: خدمت امام صادق عليه السّلام رسیدم، ابو بصير از امام علیه السلام سئوال کرد قربانت شوم، در ماه رمضان همه قرآن را در يك شب بخوانم؟ فرمودند: نه. عرض كرد: در دو شب؟ فرمودند: نه. عرض كرد: در سه شب؟ فرمودند: بله سپس فرمودند: اى ابامحمّد! براى ماه رمضان حقّ و حرمتى است كه ماه هاى ديگر مانند آن نيستند.
شاید منظور امام علیه السلام این باشد: این كه اذنت دادم در سه شب بخوانى به خاطر حرمت ماه رمضان و امتيازش با ماه هاى ديگر است) و اصحاب حضرت محمّد صلّی الله علیه و آله قرآن را در يك ماه يا كمتر مي خواندند، طبق روایات قرآن نباید با سرعت خوانده شود، و بايد شمرده و با تدبر خوانده شود، و هر گاه به آيه اى كه در آن نام بهشت برده شده است گذر كنى، آن جا بايست، و از خداى عزّ و جلّ بهشت را بخواه، و چون به آيه اى كه در آن ذكر دوزخ است گذر كنى نزد آن نيز توقّف كن و از دوزخ به خدا پناه ببر(أصول الكافي/ج٤ص ٤٢٢.)
امام امیر المؤمنین علیه السّلام فرمودند: «أَلَا لَا خَيْرَ فِي قِرَاءَةٍ لَيْسَ فِيهَا تَدَبُّرٌ». آگاه باشید، خیری نیست در قرائتی که در آن تدبّری نباشد.
ایمان و طهارت نفس، دو عنصر دیگر تأثیر گذاری قرآن در روح و جان
امّا سئوال این است برای اثر گذاری قرآن بر روح و جان انسان چیکار باید کرد؟ آیا فقط تدبر کردن کافیست؟
آنچه از رویات و فرمایش مولای متقیان استفاده می شود، تنها تفکّر و تدبر کفایت نمی کند، بلکه دو عنصر مهمّ دیگر نیز لازم است.
١-ایمان: خدای متعال در قرآن کریم می فرماید: «وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَ لا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلاَّ خَساراً». و از قرآن، آن چه شفا و رحمت است براى مؤمنان، نازل مى كنيم؛ و ستمگران را جز خسران (و زيان) نمى افزايد همچنین در سوره فصّلت می فرماید: «قُلْ هُوَ لِلَّذِينَ آمَنُوا هُدىً وَ شِفاءٌ». بگو: «اين (كتاب) براى كسانى كه ايمان آورده اند هدايت و درمان است
پس از این آیات شریفه استفاده می شود اولا قرآن برای اهل ایمان مایه هدایت و شفاء از امراض است و برای اهل ظلم تنها مایه خسران و زیان است.
٢-طهارت نفس: خداوند تعالی در قرآن می فرماید: «لا يَمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ». جز پاكان نمى توانند آن را مس کنند در تفسیر نمونه ذیل این آیه آمده است: «بعضى آن را اشاره به اين معنى مى دانند كه حقايق و مفاهيم عالى قرآن را جز پاكان درك نمى كنند، همان گونه كه در آيه ٢ سوره بقره مى خوانيم: «ذلِكَ الْكِتابُ لا رَيْبَ فِيهِ هُدىً لِلْمُتَّقِينَ:» اين كتاب شكى در آن نيست، و مايه هدايت پرهيزكاران است بنابراین هر قدر پاكى و قداست بيشتر شود درك انسان از مفاهيم قرآن و محتواى آن بیشتر خواهد شد.
خطبه دوم
نگه داشتن حرمت ماه محرم و صفر از شعائر الهی است
ماه محرم و صفر از شعائر الهی است و بايد به بزرگی از آن ياد شود که تعظيم شعائر الهی مطلبی است كه خداوند در قرآن از آن با عنوان تقوا ياد كرده است؛ آنجا كه میفرمايد: «ذَلِكَ وَمَن یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ» ... هر كس شعاير خدا را بزرگ دارد در حقيقت آن [حاكى] از پاكى دلهاست»(حج/۲۲9)
در رابطه با شعائرالله بزرگان دين نظرات مختلفی مطرح كردهاند، که جامع همه نظرات این است که شعائر به معنای علامت و نشانه است. هرچه كه از ديدن آن انسان به ياد خدا افتد را شعائرالله می گويند بزرگترين شعائر و نشانههای خدا چهار چيز است: قرآن، كعبه، پيامبر(ص) و اهل بیت آن حضرت و نماز.
بنابراين تعظيم ماه محرم و عزای امام حسين(ع) از مصاديق اين آيه بهحساب میآيد.
در آیه دیگر خداوند متعال می فرماید «يا ايها الذين آمنوا لا تحلوا شعائر الله و لا الشهرالحرام...
اي کساني که ايمان آورده ايد، نسبت به شعائر الهي و ماه حرام حرمت شکنی نکنیدو
مومنین و هیئتی ها باید نسبت به حرمت شکنی ها در این ماه ها حساس باشند باید امر به معروف و نهی از منکر کنند نسبت به حرمت شکنی ها بی تفاوت نباشند اینکه در شهر دار المومنین قیدار شخصی جشن تولد بگیرد و خواننده زن دعوت کند پذیرفته نیست لطمه به حیثیت شهر مقدس قیدار النبی است مسئولین پیگیری کنند و اجازه چنین جسارت هائی را به هتاکان ندهند .
17 مهر ماه روز جهانی کودک
تربیت دینی کودک است حقی است که خداوند متعال در وهله بر عهده والدین، گذاشته است واین تربیت صحیح است که سعادت او را تامین می کند وَ قَالَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ كُلُّ مَوْلُودٍ يُولَدُ عَلَى اَلْفِطْرَةِ وَ إِنَّمَا أَبَوَاهُ يُهَوِّدَانِهِ وَ يُنَصِّرَانِهِ وَ يُمَجِّسَانِهِ » رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) به برخی از کودکان نظر افکند و فرمود: وای بر فرزند آخرالزمان، از روش ناپسند پدرانشان! عرض شد: ای رسول خدا! از پدران مشرک آنها؟ فرمود: نه! از پدران مسلمان آنها که هیچ یک از فرائض دینی را به آنها نمیآموزند و به ناچیزی از امور مادی دربارهی آنها بسنده میکنند. من از این مردم بیزارم و آنان نیز از من بیزارند.
در آخرین دیدار مقام معظم رهبرى با روساى آموزش و پرورش كه در یازدهم شهریور ماه امسال برگزار شد، مقام معظم رهبری نكته دردآوری برای چندمین بار مورد اشاره قرار دادند و آن رها بودن مهدهاى كودك بود. ایشان در این خصوص فرمودند: مهدكودكها متأسّفانه رها است؛ مهدكودكها هم ذیل آموزش و پرورش است. اوّلاً دستگاههاى مختلف دولتى با هم در این زمینه بگومگو دارند كه این بگومگوها باید برطرف بشود؛ وانگهى وقتى كه دستگاه را شما رها بگذارید، دیگران مىآیند بچّههاى مردم را مىگیرند، مىبرند آنجا و تربیتهاى غلط داده مىشود. 11/6/1399
این نگرانى قبلاً در رابطه با موضوع سند منحوس 2030 بیان شده بود. اینكه اگر رها كنید، دیگرانى هستند كه آنرا تصاحب كنند. در باب اهمیت موضوع همین بس كه در جایى دیگر ایشان فرمودند: لُبّ كلام و جان كلام در این سند 2030 این است كه جنابعالى [فرهنگى محترم] انسان متدیّن و علاقهمند به كشورتان، علاقهمند به آیندهتان، در كلاس درستان سرباز براى غرب درست كنید. 11/2/1398
مقام معظم رهبری فرمودند: گزارشهاى بسیار بدى بنده دریافت كردم از بعضى از مهدكودكها كه واقعاً نگرانكننده است. 11/6/1399 این ابراز نگرانى اخیر مقام معظم رهبری از وضعیت مهدكودكها در پى اجرایى شدن مخفیانه سند 2030 در سال جارى درحالى صورت مىپذیرد كه ایشان دو سال قبل فرمودند: بنده رسماً علناً قاطعاً منع كردم از اینكه این كار انجام بگیرد؛ مسؤولین آموزش و پرورش استقبال كردند، دنبال كردند؛ منتها بنده شنیدهام در بخشهاى مختلفى، اجزاى سند 2030 دارد تحقّق پیدا مىكند. 19/2/1397 این بخشهاى مختلف منافذى است كه ویروس منحس 2030 از آنجا رخنه مىكند؛ فلذا در ادامه فرمایشات اخیر با اتاب مىفرمایند: اداره كنید مهدكودكها را... !
بنابر این حکم مقام معظم رهبری صریح است باید مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی یک اقدام انقلابى کنند و قوانین لازم را در این زمینه تصویب کنند تا به بگومگوهاى مورد اشاره امام مسلمین خاتمه پیدا کند و نظارت ها بیشتر شود و راهها نفوذ دشمن بسته شود
هفته نیروی انتظامی
هفته نیروی انتظامی را به سبز پوشان راست قامت این نیرو تبریک می گویم با وجود توطئه های فراوان دشمنان اسلام و انقلاب، جمهوری اسلامی ایران امن ترین کشور منطقه است و در این جهت مدیون تلاش های شبانه روزی نیروهای امنیتی و مسلح و نیروی انتظامی در مرزها و داخل شهرها هستیم.
بدون تردید بخش مهمی از امنیت امروز جامعه ما از مرزهای طولانی کشور گرفته تا جادهها و شهرها و روستاها، مرهون تلاشهای شبانهروزی نیروی جان برکف انتظامی است که برای تأمین این امر مهم، هر ماه تعدادی از آنان مظلومانه توسط اشرار و گروهکهای تروریستی به شهادت میرسند. نیروى خدوم و شجاع انتظامى در راستای تأمین جامع امنیت مردم، تاکنون ۱۳ هزار شهید و ۲۲ هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامى كرده است.
دولت آمریکا از امنیت ایران خشمگین است وهمه باید از این امنیت پایدارپاسداری کنیم
الحمدالله کارنامه نیروی انتظامی در زمینههای مختلف درخشان و قابل تقدیر است.
اما گاهی نیروی انتظامی با همه عملکرد خوبی که دارد مورد بی مهری ها قرار می گیرد و عده ای آگاهانه یا نا آگاهانه نیروی انتظامی را تخریب می کنند.
هدف از توطئه تخریب نیروهای خدوم و فداکار انتظامی بیثباتسازی محیط داخلی کشور است دشمنان در تلاش هستند با اجرای سناریوهای مختلف، اقتدار نیروی انتظامی را بشکنند و مأموران ناجا را در برخورد با هنجارشکنیها و قانونشکنیها بیتفاوت کنند.
هرگونه تضعیف جایگاه نیروی انتظامی باعث تقویت اراذل و اوباش، قانونشکنان، گروهکهای تروریستی اخلالگران اقتصادی و مفسدان فرهنگی و اجتماعی خواهد بود و این بزرگترین خیانت است.
همکاری و همفکری و مشارکت همه دستگاهها و مردم درامر برقراری امنیت در جامعه از جایگاه کلیدی برخوردار است اگر دستگاهها و مردم با پلیس تعامل و همکاری نداشته باشد پلیس نمی تواند به وظیفه سنگین خود عمل نماید
نام پليس در هرجامعه، به همان اندازه كه براى تبهكاران و قانونشكنان مایه وحشت است، به همان مقدار هم براى مردمْ آرامش بخش و امید آفرین است.
اساس کار نیروی انتظامی بر سه اصل و رکن «آگاهى»، «پيشگيرى» و «پىگيرى» استوار است. اولين قدم برای جلوگيرى از جرم آگاهی است و آگاهی در دو جهت لازم است اول این كه مردم با قوانين و مقررات آشنا شوند دوم این که از تهديدات اخلالگران و فرصتطلبان و روشهاى آنان آگاهى يابند تا در دامهاى آنان گرفتار نگردند. اگر آگاهی نباشد پیش گیری امکان پذیر نیست.
لازم است از همه بخش های نیروی انتظامی فرماندهی محترم نیرو ، پلیس پیشگیری ، پلیس راهور، پلیس آگاهی، اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز، پلیس مبارزه با مواد مخدر؛ پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ، پلیس فتا، یگان ویژه ، پلیس مرزبانی و سایر بخش های تشکر و سپاسگذاری می کنیم
روز اربعین
قال العسکری علیه السلام:«علامات المؤمنین خمس: صلاةُ الاحدی و الخمسین و زیارةُ الاربعین والتـَختم فی الیَمین و تـَعفیرُ الجـَبین و الجَهر ببسم الله الرحمن الرحیم. از حضرت امام حسن عسکری علیه السلام روایت شده که فرمودند:
علامات مؤمن پنج چیز است: 1- اقامه پنجاه و یک رکعت نماز فریضه و نافله در شبانه روز؛ 2 - زیارت اربعین؛ 3 - انگشتر به دست راست کردن؛ 4. جبین را در سجده بر خاک گذاشتن؛ 5- در نماز بسم الله الرحمن الرحیم را بلند گفتن.
شیخ طوسی در تهذیب و مصباح، زیارت مخصوصی را برای روز اربعین از حضرت امام صادق علیه السلام نقل کرده است.
که بخشی از آن مربوط به اهداف قیام ابا عبد الله الحسین علیه السلام است که می فرماید: و بَذلَ مُهجَتـَهُ فیکَ لیَستـَنقـِذَ عِبادکَ مِنَ الجَهالةِ وَ حَیرَةِ الضـَلالة؛ جانش را در راه تو بخشید تا بندگانت را از نادانی، سرگردانی و گمراهی نجات دهد.
امام حسین علیه السلام قبل از خروج از مکه خطاب به برادرش محمد حنفیه وصیت نامه ای نوشتند که ضمن آن اهداف خود را از قیام اعلام می دارند. در آنجا می فرماید: من برای اصلاح دین جدّم رسول الله و امر به معروف و نهی از منکر قیام می نمایم.
با مطالعه تاریخ زمان امام حسین علیه السلام در می یابیم که در دین پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله تغییرات بسیاری ایجاد شده و بدعت های فراوانی نهاده شده بود. امام برای این که حقیقت دین رسول اکرم حفظ شود و دینی سالم به نسل های بعدی رسانده شود هیچ راهی نداشت جز این که قیام نماید و بدین وسیله اعلام کند که حقیقت دین اسلام به غارت برده شده و دین کنونی، دینی است تحریف شده که خلفا به واسطه آن راهی برای حکومت نامشروع خود یافته اند. پس امام قیام می کند تا پیام دین واقعی را به گوش افرادی که خواهان شنیدن حقیقت هستند برساند.
«وَ قـَد تـَوازَرَ عـَلـَیه مَن غـَرَّته الدُنیا؛ کسانی بر علیه او( امام) همدست شدند که دنیا آنها را فریب داد. و باعَ حـَظـَّهُ بالاَرذَلِ الاَدنی وشَری اخِرَتـَهُ بالثـَّمَنِ الاَوکـَسِ؛ و بهره هستی خود را به بهای ناچیز و پستی فروختند و آخرت خود را به بهای کمی دادند.
باید توجه داشت که مسئله تحریف مهم ترین ابزار در جنگ روانی و جنگ روایت هاست به عنوان شاه کلید عمل می کند امروز هم دشمن در صدد تحریف است.
تحریف تاریخ انقلاب وقایع دفاع مقدس، مخدوش کردن چهره شخصیت های خدوم و انقلابی نهضت و تطهیر عناصر مسئله دار، تحریف آرمانهای امام و ارزشهای انقلاب، سیاه نمائی و دروغ پردازی برای ناکار آمد جلوه دادن نظام و درشت نمائی ضعف ها و کوچک نمائی پیشرفت ها و... را دشمن در دستور کار خود دارد.